Бургас ще бъде домакин на петото издание на конференцията "Дигитални възможности за бизнеса" (Digital4Burgas). Тя ще се проведе през май в Международния конгресен център. Там ще се съберат практици от дигиталния бранш и представители на бизнеса от града и страната, съобщиха от Община Бургас.
По предварителна програма, конференцията ще бъде открита от заместник-кмета в Община Бургас с ресор "Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата" Весна Балтина и Преслав Бобев, управляващ партньор на IMG Connect.
Програмата на конференцията ще представи иновациите в електронната търговия, като фокусът ще е върху подобряването на UX (потребителски опит) и UA (достъпност за потребителите) за създаване на по-лесно и удобно онлайн пазаруване. Мартин Пенчев, правен консултант в еCommerce сферата, ще предостави информация за законовите рамки в сектора и ще говори за правната защита в цифровата сфера.
Конференцията ще разгледа актуалната тема за киберсигурността, за да защити както бизнеса, така и потребителите от онлайн заплахи, и ще даде отговор на въпроса как да автоматизираме маркетинг процесите си с AI.
И в това издание програмата на "Дигитални възможности за бизнеса" ще представи различни формати – експертни презентации, "горещ стол", панелна дискусия. Една от дискусиите ще засегне темата за дигиталното бъдеще и възможности на Бургас. В нея модераторът Петко Георгиев, председател на DIGIHUB, ще засегне въпроси за финансиране, инвестиции и икономическо развитие на град Бургас.
Конференцията е част от мащабния календар от конференции Digital4, който Internet Media Group и IMG Connect организират в цялата страна. Той е не само проект за дигитална трансформация на бизнеса, а цялостна инициатива, която се стреми към подобряване на икономическо развитие на общините в страната. Създавайки благоприятна екосистема, конференциите имат за цел да привлекат значителни инвестиции и бизнес в регионите на страната.
Конференцията се осъществява в партньорство с Община Бургас, Българската стопанска камара, Българската Е-комерс асоциация, Българската асоциация по информационни технологии, Българската предприемаческа асоциация, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб и други.