Над 230 материала са подадени до момента за участие в конкурса за чиста журналистика – Web Report. Крайният срок за кандидатстване е 30 април, съобщават организаторите от Dir.bg. БТА е медиен партньор на инициативата.
Отличия се връчват в категориите „Общество", „Икономика", „Технологии и иновации", „Култура и изкуство", „Спорт" и „Истински истории". Има и специални награди на журито. В зависимост от подадените материали призовете могат да бъдат за фоторепортаж, видеорепортаж и подкаст, „Зелено перо", „Гореща точка", „Млад автор" и „Журналистическо майсторство".
В журито участват генералният директор на БТА Кирил Вълчев, Евгения Атанасова - журналист и продуцент в БНТ, журналистът и писател Анна Заркова, Ива Дойчинова - програмен директор на радио „Фокус", Методи Владимиров - изпълнителен продуцент „Новини" в „Нова телевизия“, Ваня Николова - журналист и сценарист.
Сред новите членове на журито в седмото издание на конкурса са журналистът на Би Ти Ви и водещ на „120 минути" Светослав Иванов, главният редактор на „Капитал" – Алексей Лазаров, и главният редактор на Dir.bg – Никола Костадинов. 
Оценката си за материалите ще дадат още главният редактор на Offnews.bg – Владимир Йончев, Найден Тодоров - председател на Българската асоциация на спортните журналисти, Ирина Велева - главен редактор на „Мениджър нюз", Евгени Димитров - основател на агенция „Булфото", Илияна Захариева  - директор „Корпоративни комуникации" в А1, Николай Петров - старши редактор и водещ на програма „Хоризонт" в БНР, и Александър Попов - главен редактор на Dnes.bg. 
За да бъдат одобрени за участие в Web Report, материалите трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор. Те трябва да са публикувани в периода от 7 февруари 2023 г. до 30 април 2024 г.
Web Report се организира с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти (СБЖ).
/ ГН