Първата детска градина в столичния кв. “Малинова долина“ отвори врати от днес. Това е една от най-големите градини в София. Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални помещения, четири зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн, както и просторен двор. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.
Терзиев информира, че през вратите на детската градина са пристъпили 86 деца, които са приети на текущо класиране. За първото генерално класиране на 10 май в Информационната система са обявени 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градински групи, добави още той.
Кметът пожела успех на целия екип на 190-та детска градина, като посочи, че през целия мандат Столичнаta община ще продължи да работи, за да може всяко дете да посещава детска градина и родителите му да са спокойни. Терзиев обясни, че е дал обещание, че след четири години въпросът с липсата на места в градините в София няма да го има. Фокусиран съм заедно с моя екип това да се случи, добави още той.
Кметът на София обясни, че за 190-та детска детска градина в кв. "Малинова долина" предстои да се избере име, като предложения могат да дават всички родители чрез кмет на район “Студентски”. 
БТА припомня, че през миналата седмица кметът на София съобщи, че ремонтът на две детски градини в район "Илинден" е заложен в Капиталовата програма на Столична община. Става въпрос за 158-а детска градина "Зора", и 179-а детска градина "Синчец".