Двама мъже на 50 и на 51 години са задържани за грубо нарушаване на обществения ред в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Вчера около 17:00 часа в центъра на града е възникнало спречкване между две групи, при което са пострадали двама от участниците. Напрежението ескалирало и по-късно се стигнало до по-сериозен сблъсък между двете групи, към които се присъединили още участници. С автомобили част от едната група се отправила към Центъра за спешна помощ, където били откарани двама пострадали, а след това пред сградата на полицията.
След намесата на полицейски екипи ситуацията била овладяна и конфликтът потушен. Като превантивна мярка през нощта екипи на Зонално жандармерийско поделение – Русе са извършвали обход на териториите на града и село Калипетрово с оглед опазване на обществения ред, като нарушения не са регистрирани.
При произшествието са били нанесени леки телесни повреди на две лица – на 27 години и на 48 години. Раните им са били обработени в Спешния център и те са били освободени.
Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под надзора на Районната прокуратура.