Британският актьор Стивън Фрай разкри, че миналата година е направил опит да се самоубие.

Той разказа открито, че е изпил "коктейл от приспивателни и алкохол" и е бил спасен случайно от неговия продуцент, който го открил в безсъзнание в хотела. Изпих огромно количество хапчета и огромно количество водка и от тази смес тялото ми е изпаднало в толкова силни конвулсии, че съм си счупил четири ребра, макар и в безсъзнание, разказва той. Инцидентът става докато той снима извън Великобритания и единствено късметът, че продуцентът го е потърсил в хотелската му стая, го е спасил. Това не е първият му опит за самоубийство.

Той се опитва да сложи край на живота си и през 1995 г. По-късно открито говори за този мрачен момент от живота си в документалния филм на Би Би Си "Тайният живот на един депресивен маниак". Фрай страда от биполярно разстройство и е председател на британска фондация, подкрепяща хора с психични проблеми.

Фрай е актьор, комик, журналист, писател, поет, режисьор, сценарист и драматург. Той е известен с ролята си в британския ситком, продуциран от BBC "Черното влечуго" /"Blackadder"/ с Роуън Аткинсън в главната роля, както и като Джийвс в сериала по произведения на П. Дж. Удхаус "Джийвс и Устър".

През 2007 г. той е удостоен с награда за цялостното си творчество на церемонията по връчването на Британските комедийни награди. Участва в много филми, в някои от които си партнира с близкия си приятел Хю Лори /д-р Хаус/. Сред заглавията, в които е играл е "Алиса" (2010), където озвучава Чеширския котарак, "Хобит" (2012), където изпълнява ролята на Старейшината на Езерния град, "Оскар Уайлд" (1997), където се превъплъщава в ролята на Оскар Уайлд, "V като вендета", "Риба, наречена Уанда", множество тв сериали и постановки.

Фрай е открито хомосексуален. Отличава се с отлично, безупречно, класическо владеене на английския език, широка култура и ерудиция и елегантен и изтънчен изказ.