Това писмо е нормална комуникация между министър и инвеститор, каза Делян Добрев в Пловдив по повод писмото, в което изразява подкрепата за инвеститора за строеж на ваканционен комплекс на територията на община Бяла.

Като сме говорили за инвестиции , не сме уточнявали мястото, каза той. "Що се отнася до българското гражданство на инвеститора, това правителство прие закон, според който при 1 млн. лв. инвестиция се дава гражданство. А тази инвестиция е за 660 млн. ГЕРБ не носи отговорност за случая "Карадере", каза още Добрев. Когато министър Стойнев като каза "А" да каже и "Б", каза Добрев в краткия си брифинг в Пловдив.

Като министър на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на Madara Bulgarian Property Fund за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере. Това става ясно от писмо на Добрев, адресирано до потенциалния инвеститор в местността Карадере.

В писмото министърът на ГЕРБ уверява, че акционерите от дружеството ще получат статут за постоянно пребиваване в България, както и да бъдат натурализирани за особени заслуги в икономическата сфера на страната.