Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е загубил 20 килограма за почти три месеца, откакто беше поставен в състояние на изкустена кома, съобщава италианскит вестник "Гадзета дело Спорт".

174-сантиметровият германец в момента тежи 55 кг спрямо 75-те преди тежкото му падане при каране на ски на 29 декември.

Шумахер е в изкуствена кома още от деня след инцидента, когато претърпя две мозъчни операции. Сериозната загуба на тегло се счита за нормална при подобно състояние заради липсата на физическа активност.

Бившият пилот на "Ферари" и "Мерцедес" получава необходимите за организма калории, но ежедневната работа на физиотерапевтите няма как да компенсира разграждането на мускулите само с раздвижването, което прилагат.

"Загубата на 20 кг е изключително много за човек с нормално тегло, но е нормално за пациент в изкуствена кома. Мускулите страдат най-много от обездвижването. Раздвижването от физиотерапевтите не може да доведе до изграждане на мускулна маса", коментира известният германски професор Курт Дим пред германският вестник "Билд".

Последната официална информация за състоянието на Шуми е, че той е стабилен и лекарите отчитат "окуражаващи знаци" в процеса по изваждането му от изкуствена кома.