Жените заприличват на майките си на 31, показва британско изследване.

Ключовият повратен момент, в който дъщерите възприемат същото поведение и вкусове като майките си, е раждането на първото им дете. Над половината от анкетираните заявили, че жените престават да се бунтуват срещу майките си и вместо това започват да им подражават, когато са в началото на 30-те си години.

Но най-популярната възраст за промяната е 31. Изследването установило още, че 51 на сто от дамите определят майка си за най-вдъхновяващата жена в живота им. На второ място е сестрата с 18 на сто, бабите с 10 на сто и най-добрите приятелки с 8 на сто.

36% от участничките в допитването заявили, че раждането е най-явното вдъхновение за жените да се превърнат в майките си. Други популярни индикатори са харесването на едни и същи тв предавания или сериали (24 на сто), едно и също хоби (16 на сто), използването на едни и същи поговорки (15 на сто) и привличането от един и същи тип мъже (9 на сто).

Допитването установило още, че повечето жени се превръщат в майките си между 30 и 35-годишна възраст. В тази група 31 години е най-популярната възраст за промяната, посочена от 27 на сто от анкетираните. Само 5% от дамите заявили, че се превръщат в майките си в 20-те си години, 26% посочили възрастта между 35 и 40 години, а 10% избрали интервала между 40 и 45 години.

Изследването е осъществено сред 1000 жени от сайта Dotty Bingo.com, което трябвало да установи как пристрастяването към бингото се предава от поколение на поколение. Допитването показало, че 80% от бинго играчите възприели хобито от майките, бабите си или други жени роднини.