Нов шеф на ДКЕВР ще решава за новата цена на тока. Правителството в момента обсъжда нов състав на регулаторната комисия. Според източник на bTV сегашният председател Евгения Харитонова е подала оставка.
Харитонова трябваше да остане на председателския пост на ДКЕВР до септември 2014 г., когато изтича мандатът на първия шеф на регулатора Ангел Семерджиев, който бе уволнен от тогавашния премиер Бойко Борисов заради „забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове", което стана причина ЕК да заведе дело срещу България.
На овакантения пост на 13 февруари се качи първо Юлияна Иванова, която хвърли оставка в началото на март след скандал с незаконна онлайн търговия с цигари и разкритието на БСП, че няма диплома за завършено висше образование.
Евгения Харитонова, която дотогава бе заместник на Делян Добрев в Министерството на икономиката и енергетиката, пое председателството на ДКЕВР на 8 март. На министерския пост тя прекара по-малко от година преди завръщането си в енергийния регулатор, чийто член бе от 2010 г. до 15 май 2012 г.