"Работата зад кадър никак не е малко и подготовката за двеминутната прогноза за времето трае с часове", разказа Никол Станкулова, която представя метеорологичната прогноза по Нова ТВ.  Тя даде интервю за Vesti.bg по повод Световния ден на метеоролога 23 март.
Как е започнала работата си, как гледа на нея и как поддържа своята външност една от най-красивите жени в ефира, четете в пълния текст на интервюто:


- Здравейте, Никол! В най-женския месец метеоролозите празнуват своя професионален празник. Виждате ли някакъв символ в това?
- Българите сме хора, които всеки ден търсят повод да празнуват. И съвсем логично, след като има дни на почти всички професии, дойде ред и на деня на метеорологията. Според мен в този месец истинският повод да празнуваме е, че на 20-и настъпва астрономическата пролет, която според мен е най-хубавият сезон.

- Зрителите Ви познават от прогнозите за времето по Нова телевизия. Разкажете ни повече за работата си и за това как я избрахте?
- Истината е, че не избрах аз нея, а тя мен. Работех в друг формат, когато ми се обади тогавашният продуцент на "Здравей България" – Асен Григоров, и ми предложи да опитам. Както всички обикновени зрители, мислех, че това е не много трудна задача. Оказа се обаче, че работата зад кадър никак не е малко и подготовката за 2-минутната прогноза е с часове. Също така тогава подцених и ставането в 4 сутринта.

- Имате ли любим сезон и такъв, за който обичате да представяте прогнозите?
- Любимият ми сезон е пролетта, защото обожавам уханието на пролетни цветя и цъфнали дървета. Също така виждам много надежда в този сезон.

- Имаше максима: "Няма лошо време, а зле облечени хора". Споделяте ли я и съобразявате ли какво да обличате с прогнозата?
- Според мен ние жените сме повод за тази максима, защото винаги, когато имаме нещо ново в гардероба си, нямаме търпение да изчакаме подходящото време за него и така рискът да сме неадекватно облечени се увеличава значително. Мъжете са много по-съобразителни в това отношение.

- Когато не сте на работа и нямате достъп до цялата информация за синоптичната прогноза, откъде се информирате, има ли медия, на която се доверявате редовно?
- Обикновено когато не съм на работа и искам да получа точна информация, винаги разчитам на нашите синоптици и им звъня за справка. От няколко дни обаче се радвам, че имам достъп до сигурна прогноза дори през мобилния си телефон, защото започнах да използвам мобилното приложение на sinoptik.bg.

- Били сте на 6 г., когато печелите конкурс за красота, тогава ли се почувствахте популярна? Как реагират хората на улицата, когато ви разпознаят? Популярността пречи ли Ви или Ви помага? Как влияе тя на личния Ви живот?
- Тогава не разбирах изобщо какво се случва, а и приоритетите ми бяха основно в играчките. Сега, за съжаление, усещам голяма част от негативизма на това да си популярен. Аз съм човек, който ужасно много държи на личното си пространство и не обичам, когато хората и медиите се месят в него.

- Определят Ви като едно от най-красивите лица на Нова телевизия и много дами се питат какви са тайните на Вашата красота – как поддържате фигурата си, косата, пазите ли диети?
- Спортувам разнообразни неща в зависимост от сезона. Смятам, че строгите диети са вредни за организма и човек трябва да си позволява от всичко, но с мярка. Относно косата, да, тя определено е моя запазена мярка и хората, особено приятелките ми, често ме питат как я поддържам. Много е важно да се грижим с любов за косата си и да използваме качествени продукти. В това отношение се радвам, че мога да разчитам на боята за коса на "Арома". Пролетта е сезонът, в който косата има нужда наистина от много грижи, а аз обичам тя винаги да бъде блестяща и карамелена. Не само пред камерите, но дори и когато съм навън и се разхождам с приятели.