Около 4500 души бяха евакуирани след пожар, предизвикан вероятно от пламнал кабел в московското метро, съобщи министерството на извънредните ситуации. Четирима души са приети в болница.

"Пожарът в тунела на метростанция Охотни Ряд (в непосредствена близост до Кремъл) беше овладян. Близо 4500 души бяха евакуирани", съобщи министерството в комюнике. "31 души се обърнаха към спасителните служби за медицинска помощ, а четирима бяха приети в болница заради натравяне с въглероден монооксид", уточни министерството на извънредните ситуации, цитирано от руските агенции.

"Кабел пламна" в тунела, съобщи говорителят на министерството Виктор Бирюков, но допълни, че "все още е рано да се установят причините за пожара". "Лекари и психолози бяха изпратени на място, за да помогнат на пътниците. Те се нуждаят от вода, за да измият лицето си", каза още Бирюков пред телевизия Росия 24. Няколко метростанции, които обслужват централната част на руската столица, бяха затворени, съобщи министерството на извънредните ситуации.