И маг Янка кандидатствала за помощи въпреки средна заплата от 10 000 лева

Повече от приличната заплата от около 10 000 лева на месец, която ясновидката Янка често си заработвала благодарение на способностите си да общува с паранормалните сили, не се оказала достатъчен мотив жената да наруши традицията си да кандидатства за социални помощи. В рамките на една година врачката декларирала, че не получава нито стотинка, и настояла да й се отпуснат държавни пари по три направления - еднократна помощ за бременност, месечни помощи за отглеждане на бебе и детски.
Справката обаче показала, че маг Янка, която от 2007 година предлага гадателски услуги, получавала между 100 000 и 250 000 лева на година. Но въпреки това в декларациите пред социалните служби била категорична, че няма никакви доходи. В крайна сметка ясновидката се отърва само с 1000 лева глоба, но решението може да се обжалва.
Това е втората врачка, която прокуратурата подгони заради двойния стандарт. Колежката й Наталия Гатова бе санкционирана с 2000 лева заради точене на социални помощи, въпреки пълните с пари джобове от екстрасенство.
Триото гадателки Янка, Наталия и Величка стана популярно, след като беше хванато в укриване на данъци за заработени близо 1.5 милиона лева. Те обаче побързаха да се издължат към хазната и се отърваха само с парично наказание.