„Дунав 8806“ играе днес срещу коварния „Рилски спортист“

Баскетболистките на „Дунав 8806“ заминаха вчера за Самоков, където ще играят днес от 14.30 часа шампионатен мач срещу „Рилски спортист“. Съдии на този двубой ще са Николай Цинцарски и Светлана Стоянова.
„Нашият отбор изглеждат фаворит, но не бива да забравяме, че „Рилски спортист“ е единственият тим, който съхрани напълно състава си от миналата година. Домакините показват доста симпатичен стил на игра, а американката Ан Фаръл е най-полезната им и опасна състезателка. Трябва да бъдем много концентрирани, защото понякога и дребното камъче може да обърне колата. Подготовката ни през седмицата мина нармално, като заложихме на доста по-големи натоварвания“, каза преди тръгване старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
„Утро“ го попита как ще коментира убедителната победа на „Динамо“ /Курск/ като гост на турския „Боташспор“ с 86:62. Този руски успех означава, че ако баскетболистките на „Дунав 8806“ надделеят с минимум 5 точки разлика срешу туркините на мача в Русе, ще се класират за следващата фаза на турнира Еврокъп.
„На теория всичко изглежда оптимистично, но за да говорим за участие в следващото стъпало на евротурнира, трябва да се справим с туркините. Не казвам, че не е невъзможно, но няма да бъде никак лесно. „Боташспор“ е много сериозен и опитен евробоец“, каза Божков.
В другите два мача от днешната програма на Националната баскетболна лига отборът на „Хасково“ ще бъде домакин на едноличния лидер „Нефтохимик“, а „Берое“ ще играе у дома срещу „Монтана“.