Лазаров: Баретите не са знаели, че стрелецът от Лясковец се подготвя за акцията

Полицаите, които са проучвали и заснемали жилището на стрелеца от Лясковец отвън, са били забелязани от Петко Петков и майка му, които целия ден и нощта преди операцията са се подготвяли. Информацията, че полицейските съгледвачи са забелязани от Петко Петков, не е предадена на баретите. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в сутрешния блок на БНТ.

Акцията в Лясковец не е проведена самоцелно, а по досъдебно производство срещу Петко Петков. На предишния ден е преценено, че има непосредствена опасност за децата от близкото училище и трябва да се действа, каза още Лазаров.

Записи, скици и фотоси на мястото са предадени на служителите от СОБТ още на 7 март. Започнати са проверки, които ще разкрият истината, добави той.

Установено е, че бивш гард на Борисов е заснемал жилището от външната среда, забелязан е от Петков, а служителят на реда не е предал тази информация на колегите си от СОБТ, каза още той.

Ще се проучва този служител кога е командирован в ОДМВР-Велико Търново, съобщи Лазаров. Аз съм изпълнил закона - ако в хода на проверката се установи и най-малкото нарушение от моя страна, разбира се, че ще подам оставка. Няма свещени крави в МВР, каза още Светлозар Лазаров.