Концерт "Мария Калас - гласът на столетието" ще бъде представен в Русе

Русенската опера ще представи концерта "Мария Калас - гласът на столетието" тази вечер в зала "Филхармония" в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова. 
Програмата включва арии и дуети от Росини, Белини, Верди, Сен-Санс, Масне и Пучини, които са били част от репертоара на известната оперна певица Мария Калас. 
В концерта ще участват тенорът и пианист Георгиос Филаделфевс, сопраното Цветелина Василева, тенорът Борис Луков. Диригент на оркестъра на Русенската опера ще бъде Вилиана Вълчева. 
"Вълнувам се много, че ще участвам в този концерт, защото е свързан с името на най-голямата оперна певица за всички времена", казва Цветелина Василева.По думите й Калас е "най-въздействащата изпълнителка в операта, библията на операта".
"Като човек, който доста дълбоко в сърцето си държи спомени и картини от певицата Мария Калас, смятам, че ще прозвуча изключително интересно за русенската публика", споделя Георгиос Филаделфевс. По думите му публиката трябва да очаква истинско пътешествие в света на оперната певица.