Българо-турски дамски бизнес клуб организира бизнес форум в Бургас

Българо-турски дамски бизнес клуб организира утре, 27 май, бизнес форум в Бургас в експозиционен център "Флора", съобщиха от организацията. Събитието има за цел да насърчи срещите между бизнес дами от България и Турция, създавайки възможности за структурирано "B2B" взаимодействие. Участниците от различни сектори като текстил, мода, конфекция, храни и напитки, туризъм ще имат възможност да споделят контакти, опит и нови бизнес идеи. Форумът се организира в партньорство с Община Бургас, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Българо-турската търговско-индустриална камара.
"Ние вярваме в силата на женското предприемачество и позитивния му принос за обществото. Това събитие служи като платформа за жените да се свързват помежду си, да се учат една от друга и да намерят възможности за развитие и успех в своите отрасли", казва Салиха Емин, председател на Българо-турския дамски бизнес клуб. 
В съответствие с темата на тазгодишното събитие, което отбелязва Годината на жената-предприемач, Българо-турският дамски бизнес форум цели да отдаде заслуженото признание на жените, които успешно ръководят своите бизнеси или се ангажират с обществена дейност. Подкрепа за събитието оказват и от "СиНекст" (SeeNext) и "СиНюз" (SeeNews). Специален гост ще бъде шеф Андре Токев.
Припомняме, че това е втори форум между представители на бизнеса от Турция и България, който се организира в Бургас от началото на тази година. В края на март над 300 компании участваха в двустранни срещи по инициатива на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD). Форумът бе открит от Александър Пулев- министър на иновациите и растежа. "Турция е един от топ приоритетните външнотърговски партньори за нашата икономика. Ръст на вноса на годишна база с над 50 на сто е рекорд за нас. Имаме и ръст на износа с 30 на сто на годишна база", посочи при откриването на събитието Пулев.