Дузпа: За мъжкия футбол каквото можахме, направихме. Сега почваме женския

Изпълкомът на БФС разпореди строго през седмицата: „От сезон 2023/2024 година всички клубове от Първа лига следва да подкрепят женския футбол чрез прилагане на мерки и дейности, насочени към развитието му, както следва: включване на женски или девически отбор в официални състезания, предоставяне на подкрепа на женски футболен клуб, свързан с кандидата за лиценз, или организиране на футболни инициативи за жени“.
Манифестът звучи като преписан от челна страница на „Работническо дело“, но това не е проблем.
Радостното е, че след като БФС оправи играта в мъжката й част, запретна ръкави да вкара в час и дамската. Така и трябва - да се учим и да напредваме по всички фронтове. 
И какво казва още БФС - клубовете да се вземат в ръце, защото и лицензът им може да повехне при дискриминация на женския футбол. Задачата на централата ще е само да гледа отдалече и да размахва пръст.   
Съвсем скоро, преди по-малко от две седмици, на 14 май женските отбори на „Челси“ и „Манчестър Юнайдед“ се срещнаха на „Уембли“ във финален мач от турнира на Футболната асоциация на Англия. Билетите бяха пуснати в продажба месец по-рано и само за седмица бяха изкупени 65 000 талона! 65 000!
В четвъртък ЦСКА 1948 и „Лудогорец“ играха на „Васил Левски“ финал за купата на страната. „Броячът“ показа, че на трибуните има около... 500 зрители! 
„Грандиозният“ интерес към мача бе отбелязан дори от информационната агенция на Гана, защото ганаецът Текпетей е футболист на лудогорци.  
Причините за небивалия интерес към този двубой са много, но дали в БФС си дават сметка какъв срам всъщност е една трибунка от 500 души за толкова важен мач! И дали не умуват по темата колко добре са си свършили работата, щом ни цитират на африканския континент.
Отговорът всъщност бе даден още на 10 октомври 2021 година, когато Борислав Михайлов беше гост в предаването „120 минути“ на bTV. На въпроса каква оценка си поставя, той не мигна: „Отлична, разбира се!“
Две години по-късно бележникът му продължава да се пълни с шестици, националният ни отбор търпи погром след погром, подозренията, че парадът с корупцията сред съдиите върви под строй, стават все по-отчетливи, а когато скоро се зададе новото издание на европейските клубни турнири, ще станем свидетели на болезнени резултати.
БФС пак няма да има вина, по навик тя ще остане за клубовете. Важното сега е след мъжкия футбол да въздигнем и женския.