„Син Карс“ изпълнява четири нови поръчки за електромобили

От началото на годината русенската „Син Карс Индъстри“ има получени четири поръчки за доставка на електромобил „L City“, става ясно от съобщение на компанията до фондовата борса. Всичките 4 електромобила ще бъдат доставени до края на настоящото полугодие. Реализираният приход от тези продажби ще бъде на обща стойност над 400 хил. лв.
Електромобил „L City Koffer“ е доставен в Западна Германия. Новият собственик е компания, занимаваща се с дилърство на различни електромобили. Компанията е заявила интерес да стане официален дистрибутор на „L City“ за Германия, за което са стартирани преговори.
Автомобили „L City Koffer“ са доставени в Мюнхен на клиент, извършващ куриерска дейност под франчайзинг за голяма немска компания и на клиент в Обединеното кралство, който също проявява интерес да стане официален дистрибутор за Англия.
Електромобил „L City Pickup“ ще бъде доставен на голямо производствено дружество от автомобилната индустрия за дейността му в Русе.
Русенският производител на спортни и електрически автомобили „Син Карс“ е приключил 2022 г. с над 50% увеличение на приходите до 188 млн. лева, но със счетоводна загуба в размер на 228 хил. лева заради сериозните първоначални разходи по производството. С продадените и наличните във фирмата електромобили вече са изминати над 30 000 км. основно през втората половина на 2022 година. Благодарение на този вид тестване е направена допълнителна фина настройка на системите на автомобила и като резултат разходът на енергия е най-добрият в този сегмент автомобили.