С връчване на 20-ата награда "Комедиен хит на сезона" и с концерт завърши програмата на "Чудомирови празници" 2023 в Казанлък

Носител на 20-ата награда „Комедиен хит на сезона“ е постановката „Не сме от тях“ по Чудомир на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Конкурсът е част от програмата на „Чудомирови празници“ 2023 в Казанлък, а плакетът беше връчен на победителите по време на официалното закриване на празниците, състояло се тази вечер в зала „Любомир Кабакчиев“. 
Наградата връчи кметът на града Галина Стоянова. Тя поздрави гостите на събитието и благодари на председателя на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев и на директора на Литературно-художествен музей „Чудомир“ за разнообразната културна програма на тазгодишните празници, посветени на именития писател-хуморист и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Тя подчерта, че в Казанлък се случват хубави събития от всички сфери и посочи, че причината за това е, че градът не е просто град, а общност. 
Борис Кърчев изказа благодарност на общинската администрация за финансовата и морална подкрепа при осъществяване на традиционните за града празници. 
По време на осемдневната празнична програма за наградата „Комедиен хит на сезона“ се състезаваха шест постановки на различни театрални групи от цялата страна. На второ място казанлъшката публика класира „Българската литература nakratko“ от Иво Сиромахов на столичната Театрална къща „Ажур Пико“. Трето място зае Кръстю Лафазанов с "КОМИКадзе на КръстЮпът", а четвърто – „Пестете ни времето“ по Чудомир на Театрална къща „Ами да“ – София. Пета в класацията на зрителите стана постановката „Марко Тотев в живи картини“ на Николай Гундеров и местния Общински театър „Любомир Кабакчиев“, а шесто място зае „Юзър“ - авторски спектакъл на Боян Иванов и Алексей Кожухаров от Драматичен театър „Сава Огнянов“, Русе. 
Последният ден на „Чудомирови празници“ 2023 в Казанлък завърши с концерт на дует „Адикт“. Нели Петкова и Теодор Петков представиха на публиката разнообразна музикална програма от различни жанрове като опера, оперета, мюзикъл, поп, джаз и естрада. Специално за публиката в града на розите дуото изпълни и песента „Една българска роза“. Те получиха бурни аплодисменти, цветя и грамота за участие в програмата на празниците.