Руслан Мъйнов ще пее любими руски песни през май

На 8 май в Зала 1 на НДК предстои едно от най-мащабните събития от музикалния афиш на София. На сцената ще се качат - актьорът и певец Руслан Мъйнов – едно от най-ярките лица на българската театрална и музикална сцена, оркестърът с 48 музиканти и хор с 40 изпълнители на Държавна Опера Пловдив.

Диригент ще е Левон Манукян. Всички песни за концерта са със специална оркестрация, дело на Левон Манукян и едва 15-годишния Георги Милтиядов, съобщиха организаторите на концерта от АБА.

В 2-часовата концертна програма са включени: цигански романси, добили световна популярност – "Очи чeрные", "От зари до зари", "Нане цоха", "Андрю вердан", "Парамела", и др. Песни от филми на голямото руско кино – "Диамантената ръка", "Кавказка пленница", "Тримата мускетари" и др., както и военните песни "Смуглянка", "Ваше благородие" и др. Концертът ще е с ефектно осветление, мултимедия и балет.

Държавна Опера Пловдив има успешни концертни турнета и гастроли в Европа и САЩ, внушителен брой записи, участия в реномирани музикални фестивали у нас и чужбина. Пловдивският симфоничен оркестър е създаден 1945 година, а корените му са със 100-годишна оркестрова традиция в Пловдив.

Билети за концерта могат да бъдат закупени от касите на НДК и в мрежата на Eventim. Цените са от 8 лева до 30 лева.