Почистват се трасетата на второто състезание по планинско бягане "Трън Ултра Рън”

Туристи от Трънското туристическо дружество работят активно по почистване на трасетата за предстоящото второ състезание по планинско бягане "Трън Ултра Рън”, съобщиха от организацията.
Перфектно почистени от храсти, паднали дървета и клони са участъкът на стръмното спускане малко преди финала на маршрута "През двата върха”, с дължина 13 км, както и терена за спускането от връх Стража към с. Лялинци и изкачването към връх Любаш. Почистват се и пътеките по 24-километровото трасе на „Четири върха трейл“.
Състезанието ще се проведе на 13 май.  Участниците могат до избират между четири трасета. Запазени са трите маршрута от миналогодишното първо издание на маратона и е добавен четвърти с дължина 8 км и денивелация 560 метра. Той е най-къс и е наречен "Бягане до върха". Средните трасета са "През двата върха" - 13 км, и "Четири върха Трейл" - 24 км. Най-голямо предизвикателство остава маршрутът "Десет върха Ултра" – с дължина 54 км и денивелация +3400 метра.
Записването за „Трън Ултра Рън“ става само чрез онлайн регистрация. До края на февруари приключиха ранните записвания. За участие се допускат състезатели, навършили 14-годишна възраст към 13 май 2023 година. Всички бегачи между 14 и 18 години ще трябва да пристигнат на „Трън Ултра Рън“ с един от родителите си, или с настойник.
Състезанието е организирано с подкрепата на Община Трън.