Необходима е промяна на начина, по който средства да достигат до младите хора, които искат да станат предприемачи, според Любомир Каримански

За 10 години делът на младите хора, които са завършили висше образование и искат да бъдат предприемачи, е намалял от 24 на 4 процента, каза в Петрич Любомир Каримански от коалиция „Заедно“. По думите му процесът е толкова затруднен, че младите хора нямат желание да тръгнат по този объркан път.
Според Каримански решението е промяна на начина, по който финансовите средства достигат до младите и улеснена процедура за кандидатстване и на начина, по който да осъществяват предприемаческата си дейност. 
В Петрич Ива Митева, Любомир Каримански и кандидати за народни представители от коалиция „Заедно“ се срещнаха с местни хора, за да представят програмата на коалицията, като бяха обсъдени и теми на местно ниво.
Приоритет на коалицията са и проблемите в здравеопазването и социалната система. Искаме създаване на диагностично свързани групи, с което да не бъде лекуван само един здравословен проблем, а всички, свързани с него, както и заболявания, открити в този процес, каза за БТА Ива Митева.