Байерн Мюнхен трябва отново да демонстрира водещата си роля, заяви изпълнителният директор на клуба Оливер Кан

Байерн Мюнхен трябва да докаже, че продължава да бъде водещ клуб, заяви изпълнителният директор на германския шампион Оливер Кан. В неделя баварците се изправят срещу една от приятните изненади през сезона Унион Берлин и трябва да вземат реванш след поражението с 2:3 срещу Борусия Мьонхенгладбах през миналата седмица.
"Сега футболистите трябва да докажат защо с в Байерн. Двубоят с Унион Берлин е като дуел за върха. Това е перфектният мач, в който всеки ще може да се докаже. Байерн най-добре знае какво трябва да направи в ситуация като тази. Допуснахме изключително много грешки и загубихме прекалено голямо количество точки. Това не може да ни се случва повече", заяви бившият германски национал пред Билд. 
"Червените" имат преднина от 1:0 след гостуването във Франция срещу Пари Сен Жермен след изиграването на първия осминафинален двубой между двата състава.
В класирането в Първа Бундеслига баварците са на първо място с 43 точки. Борусия Дортмунд и Унион Берлин имат същия актив след 21 изиграни кръга.