Докато Вучич говори за въоръжаване, в северната част на Косово бяха конфискувани 6300 патрона, заяви министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви, че докато президентът на Сърбия Александър Вучич говори за въоръжаване, в северната част на Косово са били заловени 6300 броя патрона, прехвърлени контрабандно от Сърбия, съобщи белградската агенция Бета.
Свечля реагира във Фейсбук, след като косовската полиция съобщи, че е арестувала сръбски гражданин в Лепосавич, в чиято кола са открити и конфискувани повече от 6300 патрона.
Според него това потвърждава факта, че определени групи, "дирижирани и подкрепяни" от Белград, имат за цел и се стремят да дестабилизират Косово.
"Ние ще продължим без да спираме борбата срещу всякакъв вид престъпност, която има за цел да подкопае сигурността на нашата страна и гражданите“, заяви Свечля.
Косовската полиция съобщи вчера, че е открила 6300 куршума, "които е трябвало да бъдат внесени в Косово" в автомобил със сръбска регистрация, управляван от сърбин, в село Йошаница, община Лепосавич.
Посочено е, че заподозреният, на 42 години, е доведен в полицията и разпитан.
С решение на прокуратурата му е наложена мярка задържане под стража за срок до 48 часа, се казва в съобщението.
Полицията продължава да провежда засилени дейности по осигуряването на сигурността и предотвратяването на престъпни дейности, включително предотвратяване на контрабандата в северната част на Косово.