Майка глобена 1000 лева за изхвърлено на улицата от пастрока малолетно дете

Малолетно дете обикаляло с часове около блока посред нощ, защото вторият му баща се напил и го изгонил от къщи, а собствената му майка не си мръднала пръста, за да го защити. Момичето на няколко пъти правило опити да се върне в дома си, звъняло на вратата, но никой не му отворил. Накрая разбудило комшиите и помолило те да се обадят в полицията. Ченгетата дошли веднага, те също опитали да разбудят майката и повече от 40 минути думкали и звънели на вратата. Но без успех. Накрая детето било прибрано в приют.
Чак два дни по-късно майката се сетила, че дъщеря й я няма и се обадила в полицията. Но отишла на място да подаде сигнал на петия ден. През това време не само не проявила интерес къде е дъщеря й, но дори не попитала дали е жива. 
Детето останало в приюта месеци наред, преди майката да си го вземе отново у дома. Гледала първо да мине лятната й почивка и да отидат с мъжа й на море.
Три месеца по-късно обаче се случило абсолютно същото, пастрокът пак се напил и пак изгонил посред нощ детето. Този път, когато полицаите го открили на улицата в 3 часа през нощта, започнали дело срещу майката. За това, че е оставила малолетно дете без надзор и родителска грижа.
Само за уточнение можем да добавим, че майката е етническа българка. Има основно образование. Никога не се е омъжвала официално, не е и осъждана.
Тази жена вчера беше осъдена да плати 1000 лева глоба за ненормалното отношение към собственото си дете. Тя вероятно никога няма да я плати - няма имущество, няма и доходи, от които да се правят тези удръжки. Но все още се води „майка“, въпреки че детето е настанено за отглеждане у далечен роднина. Само и само да не е в собствения си дом, в който за него няма сигурност и истинска грижа.