ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България, заяви Бойко Борисов пред представители на "Уестингхаус"

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Това е уверил лидерът на партията Бойко Борисов президента на "Уестингхаус" Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков. За срещата в централата на ГЕРБ информация е публикувана на профила на Борисов във Фейсбук.
Лидерът на политическата формация е подчертал, че решението за 100 процента диверсификация на руското ядрено гориво, прието от 48-то Народното събрание, е внесено и одобрено с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Депутатите на ГЕРБ-СДС внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000, е отбелязал още Борисов.
"С колегите Делян Добрев и Валентин Николов уверихме представителите на "Уестингхаус", че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество", завършва постът в социалната мрежа.