Шкриняр вече не е капитан на Интер, каза Симоне Индзаги преди дербито на Милано

Защитникът на Интер Милан Шкриняр повече няма да носи капитанската лента, каза мениджърът Симоне Индзаги, след като словашкият национал ще прекрати договора си и ще напусне клуба от Серия А като свободен агент в края на сезона.
Шкриняр, който има близо 250 мача за Интер, откакто се присъедини към клуба през 2017-а, беше пред трансфер в Пари Сен Жермен преди няколко дни, но двата клуба не постигнаха споразумение преди затварянето на трансферния прозорец във вторник.
Съобщава се, че Интер е отхвърлил оферти за повече от 50 милиона евро миналата година, но сега ще остане без 27-годишния играч в края на сезона.
"Не осъждам избора му, но съдя него като човек и играч. Той тренира много добре всеки ден. Вероятно ще бъде титуляр в мача", каза Индзаги преди дербито срещу Милан в неделя.
"По отношение на капитанската лента имаме йерархия. Заради случилото се Шкриняр вече няма да бъде капитан, но това беше обсъдено между клуба и него", добави Индзаги.
"Капитанът е Самир Ханданович, има и други като Марсело Брозович и Лаутаро Мартинес", каза още мениджърът.
Интер е втори в класирането, на 13 точки изоставане от лидера Наполи, докато Милан е пети, на две точки зад градския си съперник.
Милан няма победа в последните си четири мача в Серия А и загуби с 0:3 от Интер за Суперкупата на Италия, но Индзаги не приема, че ще бъде леко срещу шампиона в първенството.
"Е, очевидно дербитата са истории сами по себе си. През тази година и половина изиграхме толкова много, шест от тях. Мачовете за купата ни позволиха да спечелим два важни трофея, мачовете в лигата бяха разочароващи", каза той.
Милан спечели последните си две дербита срещу Интер и се стреми да ги направи три поредни за първи път след четирите поредни успеха в Серия А между 2002 и 2004 година.
След като Милан надделя с 3:2 през септември, тимът също можеха да постигне втори пореден успех над Интер за първи път от кампанията 2010/2011.
"Дербитата са специални мачове. Милан е в момент, когато нещата не са положителни, но говорим за италианския шампион, който стигна до осминафиналите на Шампионската лига след дълго време. Те имат качества и аз много ги уважавам. Ще ни трябва много тичане и решителност, заедно с много концентрация в този двубой", каза Индзаги.