Рафаел Варан се е отказал от националния отбор на Франция, защото модерният футбол го "задушава"

Рафаел Варан заяви, че зад решението му да се оттегли от националния отбор на Франция по футбол стои "задушаващата" програма на футбола от най-високо ниво, съобщава ДПА.
Защитникът на Манчестър Юнайтед обяви в четвъртък, че слага край на международната си кариера след световната титла с Франция и 93 мача за "петлите" в продължение на 10 години.
Бившият футболист на Реал Мадрид изигра шест мача за тима на Франция на Световното първенство в Катар, където отборът на Дидие Дешан бе победен във финала от Аржентина след изпълнение на дузпи.
На 29 години Варан можеше да участва в още един Мондиал, но заяви, че напражението в модерния футбол е твърде голямо за него.
"Дадох всичко - физически и ментално", каза Варан пред Canal+. "Но най-високо ниво е като пералня машина - играеш през цялото време и никога не спираш", каза французинът.
"Ние имаме претоварена програма и играем нон стоп. Чувствам, че се задушавам", призна той.
Варан, който е бил капитан на Франция в 20 мача, е петият играч на тима от световната титла, който се отказа, след Блез Матюиди, Стив Манданда, Адил Рами и бившия капитан Юго Лорис.