От нови придобивки ще се ползват жителите на поповското село Козица

От нови придобивки ще се ползват жителите на поповското село Козица. Те са осъществени благодарение на това, че Община Попово работи за по-приветливи и благоустроени населени места, каза за БТА кметът на селото Хасан Идиризов. 
Съвместната работа на общинската администрация в Попово и на кметство за подобряване условията на живот и по-приветлива община продължава в положителна насока, посочват от общинската управа. През изминалите няколко години в населеното място са извършени редица ремонтни дейности. 
Община Попово сключи договори за различни строителни дейности. Първият от тях бе с „АС-СТРОЙ“ ЕООД за направата на обособена зона за фитнес и отдих на открито за 10 000 лв. Монтирани са три комбинирани фитнес уреда, които развиват различни двигателни активности. Обособено е място за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, оформени са и цветни градинки, където са засадени различни цветя и храсти. С новата придобивка в Козица жителите на населеното място имат възможността да повишат физическата си активност. Така и паркът пред кметството отново става място за срещи за младите хора, колкото и малко да са те, допълни кметът. 
Ремонтиран е и покривът на Народно читалище „Отец Паисий-1925“, а в дейностите са вложени 29 790,12 лв. Освен покрива, служители на звено „Инфраструктура и благоустрояване“ към Община Попово са извършили и ремонт на стълбището в сградата на културната институция. От средата на миналата година към институцията е назначена библиотекарка, която обслужва, предимно през летните месеци децата. 
По инициатива на кмета на Козица гробищният парк в селото е изцяло почистен. Мястото продължава да се поддържа редовно, а с помощта на дарители от населеното място е поставена с оградна мрежа и са обособени портали на двата входа. 
През изминалата 2022 г. строителна бригада от звено  „Инфраструктура и благоустрояване“ е извършила козметичен ремонт на сградата на местното кметство и са поставени пет допълнителни осветителни тела за улично осветление. По желание на кмета на селото Община Попово е предоставила пет камиона с фрезован асфалт за запълване на улични дупки. За нуждите на хората в населеното място е осигурена и автобусна спирка, поставена до разклона в посока село Садина.
През БТА Идиризов каза още, че жителите на Козица са около 350, но голяма част от тях работят в чужбина. Селото, което се намира на около 15 км от общинския център, се оживява през лятото. В населеното място няма училище, учениците и децата в градинска възраст, пътуват за обучение до село Зараево или до Попово.