На 8 февруари в Габрово награждават победителите в конкурса „ЗАвръщането“

Награждаването на победителите в конкурса на Областна администрация - Габрово на тема "ЗАвръщането" ще се състои на 8 февруари от 17:30 часа в ресторант "Сопрано", Габрово. Общо 18 ученици от областта ще получат грамоти и награди за представянето си в надпреварата, информират от областната администрация. 
„Кампанията „ЗАвръщането“ започна по инициатива на областния управител Кристина Сидорова и заместник-областния управител Андрей Николов. Началото ѝ бе поставено в края на 2022 г. с ученически конкурс за рисунка и текст под същото мото. През 2023 г. кампанията продължава със срещи с хора, избрали да съградят своя дом и да сбъдват мечтите си в областта, както и с различните институции, с които гражданите взаимодействат при преместване. Предвидено е още изготвянето на онлайн наръчник, който ще бъде публикуван на страницата на Областна администрация - Габрово. В него ще бъде поместена полезна информация за желаещите да се установят в населените места на територията на областта“, казаха за БТА от Областна администрация – Габрово.
„ЗАвръщането“ е социален проект, а на събитието на 8 февруари ще бъде официално представена и областната кампания "ЗАвръщането". Основната й цел е да противодейства на един от най-наболелите проблеми в Габровска област - обезлюдяването. Това ще се осъществи чрез поредица от дейности, които да ангажират широката общественост и институциите.