В Разградско задържаха шестима при полицейска операция срещу конвенционалната престъпност

Шестима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 
В Исперих е спрян автомобил „Фолксваген Пасат“ с чужда регистрация. Водачът на 43-годишна възраст, двоен гражданин на Великобритания и Турция, подхвърлил в полицейския автомобил турския си паспорт със 100 лв в различни банкноти, поставени в него. Опитът да подкупи униформените бил, за да не му съставят акт за нарушение по Закона за движение по пътищата. Чужденецът е задържан и срещу него е образувано бързо производство. Установени и задържани са извършителите на побоя от тази нощ в лознишкото село Тръбач. Двамата мъже на 18 и 43 години са от поповското село Ломци. 
Както БТА писа по-рано, 14 КПП-та бяха изградени днес от екипи на жандармерията, "Охранителна полиция" и "Пътна полиция" със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. 
В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 383 лица и 202 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 43 акта. Образувани са шест производства – едно досъдебно и пет бързи. Разследванията са за престъпления, свързани с кражби на дърва и вода, шофиране след употреба на алкохол и управление на нерегистрирани превозни средства. Сред задържаните лица има и двама, нарушили съдебни заповеди за незабавна защита.