Физически попречиха на Илиян Радулов на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис при юношите

Илиян Радулов отпадна на четвъртфиналите при юношите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Физически проблеми попречиха на поставения под номер 2 българин да се противопостави на Лърнър Тайън от САЩ. Той все пак излезе на корта и изигра мача, но загуби с 0:6, 0:6 за 41 минути на корта.
17-годишният Тайън е 770-и в световната ранглиста на АТП, а през миналия сезон участва с "уайлд кард" в основната схема при мъжете на Откритото първенство на САЩ.    
С отпадането на 17-годишния Радулов, който е национален шампион при мъжете за 2022 година, завърши силното българско представяне при юношите и девойките в Мелбърн.Страната бе представена от рекорден брой таланти, като и за петимата това беше дебют в турнир от Големия шлем.
Радулов постигна три победи със само един загубен сет преди поражението на четвъртфиналите. Адрияно Дженев също постигна два успеха в основната схема при юношите. На осминафиналите Дженев отстъпи на класиралия се на полуфинал номер 3 в схемата Александър Блокс от Белгия.
При девойките Росица Денчева игра на много високо ниво и след две победи загуби на осминафиналите от фаворитката за титлата Мира Андреева от Русия. Преди това Денчева елиминира финалистката от Уимбълдън и номер 10 в схемата Лука Удварди от Унгария и 38-ата в световната ранглиста при девойките Тейтъм Еванс от САЩ.
Елизара Янева също записа победа в основната схема, в която влезе като "щастлива губеща" от квалификациите. Йоана Константинова пък бе близо да обрат срещу класиралата се за полуфиналите Рана Стойбер от Великобритания, но загуби в първия кръг.
Треньор на родните таланти от страна на БФТ в Австралия е Пресиян Коев.