Симоне Индзаги: "Супер горд съм с отбора и щаба"

Треньорът на Интер Симоне Индзаги похвали тима си, че е имал перфектния подход към финала за Суперкупата на Италия срещу Милан, който е бил ключът към победата.
"Нерадзируте" поведоха с 2:0 още преди 20-ата минута на финала в Рияд, благодарение на голове на Федерико Димарко и Евид Джеко, след това Лаутаро Мартинес оформи крайното 3:0, а вратарят Андре Онана имаше малко работа.
"Момчетата имаха перфектния подход, бяхме остри и солидни. Първата ни цел за сезона бе да излезем от групата на Шампионската лига, а втората беше този трофей. Така е е приятно за треньор да преживее това", каза Индзаги през Sport Mediaset.
"Сега трябва да се насладим на това, на победим Милан във финал е страхотно", добави треньорът.
Индзаги никога не е губил финал за Суперкупата, като е спечелил всичките 4 с Интер и Лацио, което означава, че е най-успешният треньор в историята на състезанието, заедно с Фабио Капело и Марчело Липи.
"Очевидно е, че сме много доволни за спечелим трофея срещу силен съперник. Трябва да празнуваме тази вечер, а от утре ще започнем да мислим за следващите мачове", смята италианецът.
"Благодарим на клуба, на семействата си и на всички, които ни помогнаха да спечелим Купата на Италия миналия сезон. Вече сме свикнали на вечери като тази, още по-специално е, защото финалът беше дерби. Интер е губил два пъти последните 70 години. Казах на отбора, че трябва да променим това", каза още Индзаги.
"Супер горд съм с момчетата и щаба. Постигнахме невероятни неща и ще продължим да го правим в бъдеще", надява се той.
"Оставаме концентрирани, агресивни, решителни - всички неща, от които имаш нужда във финал. Не брояхме предишните мачове, дойдохме тук и дадохме всичко", завърши Симоне Индзаги.