Двама души в реанимация, още петима в болница след катастрофа заради повреден фар

Двама души са в реанимация, а още петима са на лечение в болница след тежка катастрофа между двата разклона за Две могили по пътя Русе-Бяла в събота вечерта. Първоначалната информация беше, че при удара е загинал един от шофьорите, но впоследствие се оказа, че той е успял да излезе от колата и след като не са го открили на волана, полицаите предположили, че е излетял фатално от автомобила.
БМВ с русенска регистрация с мъж и жена се е движило към Бяла, когато на прав участък с разрешено изпреварване след разклона за село Екзарх Йосиф, се е ударил челно с лек автомобил „Форд“ с австрийски номера, в който са пътували петима българи от Стара Загора.
Единият от автомобилите е бил с неработещ фар и това е заблудило другия участник. При удара двете коли са изхвръкнали извън пътя. Наложило се е част от хората да бъдат извадени с помощта на пожарникарите, които са били изпратени на място заедно с полицията и три линейки на Спешна помощ.
В Университетска болница „Канев“ са откарани първоначално петимата души от форда и съпругата на водача на БМВ-то. Впоследствие той също се е почувствал зле и също е транспортиран до болницата в Русе. Двама от ранените са в тежко състояние. Причините за катастрофата се изясняват.
В реанимация са настанени двама души от пътуващите във форда - 48-годишен мъж с политравма на лицето и 25-годишен мъж с многофрагментна фрактура на главата. 
Сред пострадалите има 14-годишно момче, настанено в хирургия с травми на прешлени. В хирургията е и 43-годишна жена, която е настанена за наблюдение, тъй като образните изследвания не показват тежки травми. 38-годишен мъж е в клиниката по ортопедия със счупвания вдясно на таза и долен крайник.
Водачът на БМВ-то, който е пътувал със съпругата си, е настанен в хирургия с фрактура на ребрата. Той е на 44 години и е диабетик. 42-годишната му съпруга е в същото отделение, но за наблюдение, тъй като образните изследвания не показват тежки наранявания.