Венцислав Ангелов-Чикагото се изправи пред съда за наркотрафик за 1,5 милиона

Невинен съм по всички обвинения. Това заяви днес пред Окръжния съд обвиненият за трафик на кокаин от Лима до Мадрид Венцислав Ангелов с прякор Чикагото. Малко преди това пред журналисти той категорично отсече, че никога и по никакъв начин не се е занимавал с наркотици.
Според прокуратурата в схемата през 2011 година са замесени още братът на Ангелов Пламен и неговият племенник Анатоли Дамянов. 47-годишният Пламен е подсъдим за това, че подбуден от Чикагото, купил от Перу 5171.90 грама кокаин на стойност 1 448 132 лева и пренесъл наркотика до Мадрид, където трябвало да се разпространява. Приготовленията за схемата били направени от Ангелов и племенника му Анатоли, които намерили пари и дали указания на съучастника си Иван Иванов да купи дрога за испанския пазар. Самият Иванов днес не присъства в съдебната зала, затова ще бъде доведен принудително от полицаи в края на април, за когато бе насрочено следващото заседание. Освен това ще бъде глобен с 500 лева. Не само Иванов, но и други свидетели не дойдоха да дадат показания пред съда, затова делото се отложи.
Тримата подсъдими бяха категорични, че са невинни, но ще дадат обяснения по случая в края на процеса. Разпитани бяха четирима свидетели, между които приятелката на 30-годишния Анатоли. Въпреки настояванията на адвокатите на обвиняемите заседанията да се гледат при закрити врата заради класифицирания том и приложените специални разузнавателни средства, с които са събирани доказателства, съдът сметна, че няма възможност за издаване на държавна тайна и ги остави публични.
Намеренията за искане на отвод на съдебния състав, които Ангелов предварително обяви, не се сбъднаха. Самият той заяви, че не вярва в българското правосъдие, защото именно магистратите най-често нарушавали конституцията. Ангелов бе придружаван от приятелката си и четирите си деца. 
Прякора си бившият полицай Ангелов получи, след като години наред управляваше емблематичния бар „Чикаго“ в кв.“Здравец“. Към момента той е управител на регистрираната в Русе „Кувейт бългериан интернешънъл инвестмънт груп“ ООД заедно с Меткал Зоуехед. Освен двамата ръководители, съдружници във фирмата за внос и износ са още трима души с екзотични имена. Междувременно двама от синовете на Ангелов, които всъщност са осиновени от техния дядо, Йордан и Цветан Боневи станаха известни като активисти на сдружение „Свобода“, което пък нашумя покрай неговия лидер Бисер Миланов-Петното.
Брат му Пламен пък работел на частно в строителството, а 30-годишният Анатоли се занимавал с куриерски услуги в Слънчев бряг. Впрочем той е обвинен и за това, че бе хванат с близо 13 грама марихуана.