Пенчо Милков: Започваме кампания за мащабно подобряване на градската среда

Община Русе поставя началото на кампания за мащабно подобряване на градската среда, като се предвижда парите да бъдат осигурени от общинския бюджет, от държавата и с кредитни средства. Това съобщи кметът на града Пенчо Милков.
Община Русе е осигурила през тази година повече от 5 млн. лева собствени средства, като са ремонтирани паркингите на повече от 60 жилищни блока в квартал „Здравец“. По думите на кмета през идната година ще се заложи не по-малка сума от местния бюджет за поетапното и системно асфалтиране и в други квартали.
От местната управа припомнят, че 3,2 млн. лева вече са отпуснати на общината с решение на Министерския съвет за основен ремонт на ключовите улици „Плиска“, „Доростол“, „Солун“ и „Тулча“.
По думите на Милков общината има нужда и от кредит, чиято максимална сума е 12 млн. лева. Предвижда се със средствата да бъдат ремонтирани около 28 улици в критично състояние в града. Така ще бъдат решени и множество транспортно-комуникационни проблеми по уличната мрежа в Русе, възникнали при изпълнението на мащабния проект на местното дружество „ВиК“, от който русенци недоволстват.