Ръководството на Българската стопанска камара ще представи днес резултатите от проучването "2022 г. през погледа на бизнеса"

Ръководството на Българската стопанска камара (БСК) ще представи резултатите от годишното проучване сред членовете на БСК - "2022 г. през погледа на бизнеса", за бизнес климата през изтеклата година и очакванията за 2023 г. по отношение на икономическата среда, инвестициите, работните места и др., съобщиха от Камарата.
Данните ще бъдат оповестени в 11:00 часа днес в сградата на Камарата от председателя на БСК Добри Митрев. Ще участват и заместник-председателите на БСК Мария Минчева и Станислав Попдончев.
Проучването се осъществява от БСК за 18-а поредна година, а целта е да се изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия. Основните теми са свързани с отражението на политическите процеси в международен и национален план върху бизнеса в България, както и с бизнес планирането за следващата календарна година. Тази година специален акцент е поставен върху отражението върху бизнеса на енергийната криза и войната в Украйна.