"Искам да играем на ниво, което досега не сме показвали", заяви старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов

Старши треньорът на волейболния Марица (Пловдив) Борислав Крачанов даде интервю пред сайта на клуба, в което сподели очакванията си преди първия двубой на "жълто-сините" от тазгодишното издание на Шампионската лига срещу полския Група Азоти Хемик.
"Настроението в отбора е доста добро. Момичетата тренират с желание. Надявам се тази атмосфера да я пренесем и в Полша. За момента продължаваме да побеждаваме в първенството. Понякога играем малко плахо, но това го отдавам на младостта на отбора. Голяма част от момичетата играят за първа година в женското волейболно първенство. Тежестта пада основно върху тях. Смятам, че ако продължават да играят добре и да трупат самочувствие, ще успеем да си свършим работата в България", започна Крачанов.
Младият специалист анализира и качествата на полския Група Азоти Хемик: "Нашият съперник е доста добър, подреден и разполага с опитни състезателки. Ако се стигне до равенство в определените геймове, имат повече опит. Смятам обаче, че имат и слаби страни. Аз се надявам ние да излезем да играем освободено. Да не мислим, че това е мач от Шампионска лига, а да го приемем като поредния двубой, в който трябва да излезем и да покажем високо ниво на волейбол. Считам, че имаме голям потенциал и смятам, че можем да го покажем. Искам отборът да изглежда по начин, по който изглежда по време на тренировъчния процес. Надявам се да изглеждаме подредени и да се спазваме всички указания, които тренирахме пред последните седмици. Иска ми се момичетата да ме изненадат като покажат едно ниво, което до момента още не са показвали.“
"Отговорност е да съм най-младият треньор в Шампионска лига. Вече съм доста по-спокоен. За мен е предизвикателство да се изправям срещу едни от най-добрите треньори в Европа и света", заяви Борислав Крачанов преди първия мач за новия сезон в Шампионската лига.