Португалският селекционер на националния отбор на Република Корея по футбол Пауло Бенто напусна поста си след загубата от Бразилия

Португалецът Пауло Бенто обяви, че напуска поста си на национален селекционер на тима на Република Корея по футбол след загубата от Бразилия с 1:4 на осминафиналите на Световното първенство в Катар. Решението му не е свързано с поражението, а е било взето още през месец септември, уточни той.
"Трябва да мислим за бъдещето, то ще бъде без мен, аз трябва да си почина. Обявих го пред играчите и на президента на федерацията. Това е решение, което взех през септември", заяви Бенто на пресконференцията след мача.
"Благодаря на играчите, те дадоха най-доброто от себе си. Имах честта да бъда техен треньор", добави той.
Португалецът оцени загубата като "справедлива, трябва да поздравим Бразилия, те бяха по-добри от нас. Това е нормална победа за голям отбор, който е кандидат за титлата", каза още португалецът.
Бенто добави, че е "много щастлив от работата на момчетата". "Мисля, че можем да бъдем горди след 4 години работа - за трети път в историята на корейския футбол излизаме от групите", завърши специалистът.