Трети опит да се осигури финансиране на физкултурния салон на училище „Иван Вазов“

Община Русе депозира за трети път проекта за укрепване на физкултурния салон на ОУ „Иван Вазов“ за финансиране от Министерството на младежта и спорта /ММС/. 
След многобройни писма и разговори със спортните министри Андрей Кузманов и Радостин Василев местната администрация изпрати докладна и до Министерството на образованието и очаква спешен отговор, тъй като нерешеният въпрос засяга пряко провеждането на часовете по физическо възпитание на 530 деца в училището.
Проблемите със салона датират от няколко десетилетия. Изготвен е проект за ремонта, който е депозиран от Община Русе в ММС. През лятото на 2021 г. от министерството отговарят, че проектът е одобрен и ще бъде финансиран при освобождаване на паричен ресурс. 
При лични срещи с министрите Андрей Кузманов и Радостин Василев зам.-кметът Енчо Енчев е получил уверения, че проектът ще бъде подкрепен при първа финансова възможност. Такава обаче все още не се е открила, поне не за русенското училище.
„Ще продължим да настояваме пред отговорните институции да подкрепят проекта за укрепване на салона на ОУ „Иван Вазов“, както и за съдействие за изграждането на физкултурен салон в ОУ „Никола Обретенов“, какъвто липсва вече 40 години“, заявиха от Община Русе.