По данни на италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския е българка, която е имала италианско гражданство

По данни на италианските власти една от жертвите на свлачището на остров Иския е българска гражданка, която е притежавала италианско гражданство. На 28 ноември българското посолство в Рим е било официално уведомено за самоличността на жената. Това каза заместник-министърът на външните работи и говорител на Министерството на външните работи (МВнР) Костадин Коджабашев на брифинг във ведомството днес.
По думите му италианската страна е оказала пълно съдействие за транспортирането на тялото на починалата българка и в момента то се намира в моргата в болницата в Иския. 
Консулската служба на нашето посолство е в непрекъснат контакт с близките на починалата жена. Изказваме най-искрени съболезнования на семейството и близките на нашата съгражданка, каза Коджабашев. 
На 26 ноември вълна от кал и отломки опустоши малкия град Казамичола Терме в северната част на острова, съобщиха тогава от италианските медии и спасителните служби.
Коджабашев заяви, че по информация на българското посолство в Рим, вследствие на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, са загинали 7 души, 13 души са ранени, а пет все още са в неизвестност.