Тони Кроос призна, че му липсва да играе на световното първенство

Полузащитникът Тони Кроос, който се отказа от националния отбор на Германия през миналата година, призна, че му липсва тръпката от това да играе на световното първенство по футбол.
32-годишният халф на Реал Мадрид обаче не каза нищо за евентуално завръщане в състава на Бундестима,
Кроос коментира заедно с брат си Феликс в подкаста им Einfach mal Luppen представянето на германския тим в първите два мача от световното първенство в Катар, в които четирикратните световни шампиони записаха загуба с 1:2 от Япония и равенство 1:1 с Испания.
"Ако не усещаш тръпката от играта като футболист, може е време да се откажеш. При мен обаче не е така и определено ме боли от това, което видях", коментира Кроос, който през 2014 година спечели световната титла на шампионата в Бразилия.
"Аз все още играя редовно и мисля, че се справям доста добре, така че бих бил от полза на отбора", каза Кроос.
"В тима има чудесни момчета и те знаят, че могат да играят и по-добре. Те са наясно с този факт и не е нужно да правим трагедии от резултатите до момента", заяви още халфът на Реал.
Той обаче не е доволен от стила на игра на Германия, въпреки че повечето медии в страната похвалиха играчите на старши треньора Ханзи Флик за представянето им срещу Испания.
"Много рядко успявахме да се справим с испанската преса. Почти никога не съм виждал вратарят Мануел Нойер да изритва толкова много топката напред", завърши Кроос.