На благотворителен бал ще бъдат връчени Националните награди за правосъдие

За десета поредна година, тази вечер, ще се състои Благотворителен бал на юристите, част от който са Националните награди за правосъдие. Събитието се организира от Балканската Медийна Асоциация, с подкрепата и помощта на Международния Адвокатски Съюз, адвокатските колегии от цялата страна, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените адвокати, Асоциация на синдиците в България.
Cъбитието е в подкрепа на за деца с увреждания, а тази година и за инвитро процедури на семейства с репродуктивни проблеми. Над 150 000 лева дарения са преведени по дарителските сметки на децата през годините. Известни художници предоставят творби, които да се разиграят на търг, в помощ на нуждаещите се. Тази година свои произведения ще дадат Танер Мерт, Иван Яхнаджиев, Николай Янакиев, Елеонора Бакалова, Николай Панайотов, академик Георги Чернев, Владислава Червеняшка и Иво Константинов, Цвети Савова, адв. Румяна Недялкова.
Заслужили юристи ще бъдат наградени тази вечер в категориите – "Адвокат", "Съдия", "Прокурор", "Нотариус", "Кантора", "Медиатор", "Синдик", "Дело", "Млад юрист", "Правосъдие зад граница", "Сделка", както и Гран при за цялостен принос в правосъдието.
Проф. д-р Красимира Средкова, която посвещава близо 50 години на трудовото право, тази година е носителката на голямата награда за цялостен принос в правосъдието. Носители на Гран при през годините са били Еньо Комитов, професорите Александър Янков, Васил Мръчков, Огнян Герджиков, конституционните съдии Константин Пенчев, Атанас Семов и други.