„Бадер“ планира двоен ръст на производството и 300 нови работни места

Производствения капацитет на „Бадер България“ ще бъде удвоен през 2023 г., което ще доведе до разкриване на още около 300 работни места във всички направления, съобщиха от компанията. Предстои и откриването на собствена фабрика за кроене на кожа по най-съвременни лазерни и CNC технологии.
„Бадер България“ стартира своята дейност в град Русе в началото на 2019-та година, като първоначално нае бившата база на „Аристон С“ до Кооперативния пазар, а по-късно се нанесе в опразнения магазин на „Техномаркет“ на бул.“Липник“. Към момента в компанията работят 300 души и намирането на още толкова определено ще бъде сериозно предизвикателство при свития трудов пазар в Русе. 
„Бадер България“ е част от световния лидер в производството на автомобилен интериор - „БАДЕР Груп ГМБХ“, със седалище в Германия. Компанията е лидер в производството на кожени салони за автомобилната индустрия и има над 11 300 служители в 15 модерни съоръжения, разположени на 5 континента. Сред клиентите й са водещи автомобилни производители като БМВ, „Мерцедес“ и „Ауди“. Фирмата има и други чуждестранни заводи в държави като Полша и Китай.
През миналата година „Бадер България“ реализира продажби за 10,25 млн. лева.