Видинският драматичен театър тази вечер представя премиерната си постановка „Езоп“ 

Видинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ тази вечер представя премиерната си постановка „Езоп“ от бразилския драматург Гилерме Фигейреду. Това съобщи за БТА директорът на трупата Дейвид Славчев.  Режисьор на постановката е Гълъб Бочуков, сценографията и костюмите са на Николай Нинов. В постановката участват актьорите Иван Рангелов (Езоп), Красимир Рангелов (Ксант), Велина Колева (Клея), Фиданка Рангелова (Мелита), Николай Янев (Агностос) и Бисер Маринов (Етиопеца).
Постановката е предизвикателство както за актьорите, така и за режисьора Гълъб Бочуков, директор на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата, която е известна още под заглавието „Лисицата и гроздето“,  е актуална и днес, защото темите за свободата, компромиса, любовта, предателство са вечни. Гълъб Бочуков каза, че е поверил ролята на Ксант и на Езоп на видинските актьори баща и син - Красимир и Иван Рангелови и се надява изборът им да допадне на публиката. Бочуков допълни, че за него е било удоволствие да работи с трупата на видинския театър, "които са творци, амбициозни хора, всеотдайни и некомерсиални".
Постановката е финансирана от Национален фонд "Култура" по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“, допълни Дейвид Славчев. Премиерата е тази вечер от 19:00 часа в залата на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" - Видин.