91 ДГ "Слънчев кът" се разширява с още една яслена група в нов филиал в ж.к. "Левски В"

По инициатива на кмета на район „Подуяне“ Ева Митова в ж.к. „Левски В“ е изградена нова ясла с една група, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на новоизграден филиал на 91 ДГ „Слънчев кът“. Сградата, в която се намира детското заведение, е преустроен бивш магазин, собственост на общината.
Във времето пространството е функционирало и като частна детска градина, но иначе се води подблоково пространство, каза директорът на филиала с бъдещата яслена група Таня Кечева за БТА. Тя обясни, че допустимият брой на децата е петнайсет, тъй като такова е разрешението по закон при подблокови пространства.
Кечева посочи, че местата за прием в яслата са вече обявени. Записването на приетите деца ще започне на 7 ноември, а от 15 ноември се очаква да започне учебният процес. 
„Има отделни помещения за игра, за хранене, за спане. Храната ще се извозва със специализиран автомобил от основната сграда. Имаме педагози в яслената група и медицинска сестра, които ще се грижат за децата“, добави Кечева.
При необходимост във филиала на 91 ДГ „Слънчев кът“ могат да бъдат приети и повече деца, тъй като пространството на сградата го позволява.