Олимпийският шампион по биатлон Себастиан Самуелсон нарече "абсурдна" дискусията за допускане на руските спортисти до международни турнири

Олимпийският шампион по биатлон Себастиан Самуелсон от Швеция смята, че дискусията за евентуално допускане на руски състезатели до участие в международни турнири е "абсурдна".
"Мисля, че това е абсурдна дискусия. Повечето хора смятаха, че е добре, когато те бяха отстранени миналата пролет. Оттогава нищо не се е променило, нищо, което би оправдало промяната на решението", каза Самуелсон пред "Експресен".
Шведският биатлонист има два медала в кариерата си от олимпийските игри в Пьончан 2028 - злато с щафетата на 4 по 7.5 км и сребро в преследването на 12.5 километра. 
На 28 февруари Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча на международните федерации да не допускат руски спортисти до участие в състезания заради ситуацията в Украйна.
На 30 септември президентът на МОК Томас Бах призова руснаците, които са се дистанцирали от специалната операция, да бъдат допуснати до турнирите.