Ученици от Върбица започват двугодишно обучение по програма „Детско полицейско управление"

Петокласници от Средно училище „Св. св. Паисий Хилендарски" във Върбица започват двугодишно обучение по програма „Детско полицейско управление", съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.
Учениците ще се запознаят със структурите на полицията и с основните дейности на служителите й. Ще бъдат научени да се справят с различни житейски ситуации. В обучението им ще се включат полицейски служители, инструктори по полицейска лична защита, пожарникари, представители на съда, прокуратурата и Българския Червен кръст. 
Целите на програмата са ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решение в определени ситуации, повишаване доверието в полицията, изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност, отбелязват от пресцентъра на полицията в Шумен.
Както БТА съобщи, деца от клуб „Млад полицай“ към Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен през август пък приключиха успешно едноседмично обучение, при което полицаи ги запознаха с работата си.