Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич стартира кампания „Избери ЧЕТЕНЕТО за твоя кауза“

По повод Деня на народните будители Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич стартира кампания „Избери ЧЕТЕНЕТО за твоя кауза“, се съобщава във Фейсбук страницата на културния институт.
В рамките на кампанията петима от всички, които станат читатели на библиотеката през октомври, ще имат възможност да получат ваучер за книги на стойност 20 лева.
„Четенето на книги е въпрос на личен избор. То обича тишината и не търпи ограничения. Едни четат, за да запомнят, а други – за да забравят“, казват от културния институт. Книгите разсмиват, натъжават, утешават, задават въпроси и ни срещат с духовната личност в нас. Във време на все по-голяма социална дистанция чрез книгите можем по-лесно да се свържем с други читатели, допълват оттам.
„Да четем и така да разширяваме невидимите граници на нашето мислене. И да не забравяме нашето безценно богатство – децата. Те копират това, което виждат. Да променим негативната тенденция за намаляване на четенето. Избери свой собствен път. Нека четенето бъде твоя кауза“, призовават от библиотека „Дора Габе“.