Директорът на Българо-румънската търговско промишлена палата: За бизнеса и за гражданите Русе е като златно птиче, затворено в кафез

За бизнеса и за гражданите Русе е като златно птиче, затворено в кафез. Причината е, че всичко, което имаме, не ни свързва, а ни заключва. Надявам се, че скоро няма да имаме граница с Румъния, ще са изградени нов мост и магистрала до Велико Търново, а река Дунав ще е без плитчини, които да спират корабоплаването. Ако това е налице, всичко останало ще го свършат хората, каза изпълнителният директор на Българо-румънската търговско промишлена палата Елеонора Иванова, която участва в Русе на среща с бизнеса, организирана от вестник „Капитал“.
Една от темите на форума бе потенциалът за развитие на бизнес край Дунав, както и трансграничните и транспортни връзки в областта.
Кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че Русе ще бъде следващият град звезда в България. 
По думите на Елеонора Иванова правителствата често забравят, че река Дунав преминава покрай България. Според нея за привличането на туристите от круизните кораби е необходим продукт и преживяване. 
Елеонора Иванова посочи, че отношенията между България и Румъния от гледна точка на бизнеса се развиват много положително. За последните 16 години стокообменът между двете държави е нараснал седем пъти, като за миналата година е бил 6,5 млрд. евро. У